Tuesday, September 14, 2010

Seminggu Blogwalking

                
Hye semua,dah dua hari tak menaip,rasa malas je..First,sebelum apa2,apyzs nak ucapkan terima kasih dulu kat kakak dj kita..Ye la mana taknya,kalau tak terbaca entry dj pasal tips meningkatkan traffic kat blog dj hari tu,rasanya dah kekeringan idea dah untuk menulis entry ni...

Ok...Cerita dia macam ni,pada suatu hari............apyzs pening kepala sangat berpikir macam mana nak buat orang masuk blog apyzs ni..Cuba korang bayangkan.....
..,apyzs ye2 je buat entry pastu apiz sorang je yang baca sebab orang belum tahu kewujudan blog apyzs ni...Sedih :-(

Lepas pada tu....,apyzs boring and apyzs pun surf la blog dj dan terbacalah apyzs pasal satu artikel pasal tips meningkatkan traffik tu..setelah baca2 punya baca,setelah teliti punya teliti,setelah faham punya faham...Mulalah langkah mempromote blog apyzs ni kepada orang ramai dengan cara yang paling mudah iaitu blogwalking(tinggal jejak setelah layari blog orang lain)...

     Bila hari bertukar hari selama seminggu, amalan tinggal jejak yang apyzs amalkan tu membuahkan hasil apabila Bilangan unique visitor yang asalnya daripada 0 bertukar menjadi 82 orang..Korang mesti cakap baru banyak tu dah nak kecoh kan?bukan niat apyzs camtu...apyzs cuma nak bantu blogger2 baru yang terkapai2 macam apyzs sebelum ni..apyzs bermula dngan tidak tau papa langsung,tapi alhamdulillah sekarang dah boleh sikit2.Bawah ni bukti apyzs tak cakap kosong...

5 comments:

liza said...

Wowww...saya pon nak praktikkan la...

apyz's said...

mmg patut dipratikkan pun sbb kita ni blogger baru bertapak...

apyz's said...

mmg patut dipratikkan pun sbb kita ni blogger baru bertapak...

liza said...

Wowww...saya pon nak praktikkan la...

Mrdaha said...

Wow, nice info.. visit my blog to learn more about how to increase traffic. Tips2 yang berguna untuk para blogger. Tinggalkan jejak dan comment ye. :)