Sunday, October 17, 2010

Idea Entry Dengan Google Trends


Salam hujung minggu,

  Nak citer pasal apa la kan?tu yang apyzs rasa kebelakangan ni..Idea payah tol ler nak masuk dalam kepala ni..Kalau idea tu singgah jap kat kepala apyzs ni pun dah kira okey dah..Hehe.! Korang pun pernah mengalami nasib yang sama macam apyzs,betul x?kalau betul sesuai sangat lah entry ni untuk korang...Jangan malu,sila baca..

  So,nak dijadikan entry untuk pagi ni.,apyzs akan cerita la kat korang macam mana Google Trends dapat membantu korang dalam proses mencari idea for entry in your blog ok...

  Sebelum apa2 mesti korang nak tau kelebihan Google Trends ni  kat korang kan..?Nah,baca kelebihan2 ni:...


1-Dapat menyumbang idea.
   Ni memang khas untuk korang yang memang dah blank sangat untuk tulis entry..

2-Sentiasa updated.
   Sistem Google Trends ni akan sentiasa update keywordnya dari masa ke semasa.
   So,rajin2lah usha2 kat Google Trends yer...

3-Keywordnya yang mendapat search yang tinggi dalam enjin pencarian google.
   So,bila korang tulis pasal tajuk yang tersenarai dalam Google Trends tu,
   secara automatiknya jugalah korang punya entry pasal sesuatu tajuk tu akan berada
   di enjin pencarian google.

  Hah.! Macam mana cukup tak kelebihan Google Trends yang apyzs senaraikan kat atas tu..Cukup la tu yer..apyzs pun dah penat berfikir ni..=)

  Harap2 korang try2 la practice yer,kalau korang rasa Google Trends ni bagus untuk korang,korang teruskan...Kalau tak bagus untuk korang,nanti bila payzs dah dapat tips lain apyzs share ngan korang lagi okeyh..!

4 comments:

Zulkifli Bin Sa'don said...

bagus2... tips yg baik... hope bnyk la tips menarik pasni... boleh tukar2 ngn kwn2...

oleh itu, untuk seang update pasni, saya follow blog ni... jom, adi follower saye...

DaHLia said...

yup..itu cara yg boleh digunapakai..
tapi sis xpernah pakai.. :D

DaHLia said...

yup..itu cara yg boleh digunapakai..
tapi sis xpernah pakai.. :D

ain izzati said...

thanks for the info