Monday, October 18, 2010

Tingkatkan Traffik Blog



Blogger semua..!
Salam...

  Bosan la pulak ari ni.Dah tak tau nak buat apa apyzs saja la nak try berkongsi tips untuk korang dapat tingkatkan lagi traffik blog korang..
  Sebenarnya ada macam2 cara untuk kembangkan atau nak famouskan blog kita ni...Contohnya seperti blogwalking,tinggalkan komen kat entry blogger lain,bermain dengan SEO(hah yang ni apyzs pun masih dalam proses pembelajaran lagi),ping blog korang,beriklan di blog2 yang dah meletooop,share artikel@entry korang tu kat laman2 sosial seperti Facebook..

1-Berblogwalking
Tinggalkan sekurang-kurangnya 100 jejak kat shoutbox@shoutmix kat blog orang lain pada setiap hari.Tapi ingat yer,setiap hari bukan setiap minggu @ setiap bulan @ setiap tahun...!

2-Tinggalkan komen
Alang2 korang dah baca entry diorang(blogger lain),tinggalkanlah komen yang menyatakan pendapat korang untuk sesuatu entry yang ditulis tersebut.Dengan cara ni...


,tuan punya blog tu akan rasa lebih dihargai..Apabila kita rasa dihargai,of course la kita akan cari sapa yang buat kita dihargai kan..So,tuan blog tersebut akan klik kat url korang tu..betul tak?

3-SEO playing
Seperti yang apyzs katakan tadi,yang ni masih dalam pembelajaran..Yang apyzs tau pasal SEO ni berkaitan ngan keyword yang korang tulis...lagi banyak keyword tu diulang dalam entry korang,lagi cerah peluang korang untuk mendapat tempat di search engine..Hah sebut pasal keyword ni apa kata korang baca juga Idea Entry dengan Google Trends(boleh bagi korang keyword yang panas di google)..

4-Ping blog
Ping ni lebih kepada menyebarkan blog korang ler..Nak ping blog tapi tak tau kat mana?jangan risau bawah ni apyzs dah listkan tempat yang boleh pingkan blog korang tu:
5-Beriklan
Cara ni yang kurang orang buat,.Ye la nak save duit punya pasal..Kalau korang tak mampu sangat beriklan je kat dalam blog2 yang murah untuk disewa iklannya...Contohnya seperti blog apyzs ni,baru RM 5 untuk sebulan,takkan mahal jugak kot..Kalau nak try boleh la contact apyzs ye..

6-Laman Sosial
Sebarkan entry korang tu di laman sosial.Ok,kita ambil Facebook sebagai contoh..Jika friends korang tu ada dalam seribu orang,takkan la 10% daripada tu takkan berminat untuk membaca entry korang tu..Dengan cara ni,senang2 je korang boleh dapat visitors.
   
  Hah,macam mana?ok tak dengan tips yang apyzs bagi nih..Okeyh,dah cukup untuk kali ni..Lain kali kalau apyzs ada masa apyzs berkongsi tips lagi yer friends..

22 comments:

nina syakina said...

bnest jgk cara tuhh... huhu... tips yg berguna nihh... thankss

saya_arief said...

nice tips..semua penting ni..
;D

najib said...

lupa sati benda,mesti update selalu.

~♥ iella ♥~ said...

tips berguna...thankz

jejalan ler kr blog sya...
http://fadthnwan.blogspot.com

areen_ae said...

tQ!!sgt bguna..mnta tnjk ajar lg nnt...share dgn y nubis ni...

areen_ae said...

best la!!!

~~su manje~~~ said...

info yg bagus...nie....thanks so much bro....

Miza Yusof said...

thanks for the tips :)

DaRa MaNiskU said...

bagus..entry yg bguna..hehe

Azmi said...

nice tips

sue/allya/zalya said...

terima kasih berkongsi ilmu.. baguih sgat.

Amirrah Zawani said...

nice info.. akan ku cuba buat semua tu :)

mieza_707 said...

cadangan yg baek !!

Azmi said...

nice tips

Amirrah Zawani said...

nice info.. akan ku cuba buat semua tu :)

~~su manje~~~ said...

info yg bagus...nie....thanks so much bro....

areen_ae said...

best la!!!

~♥ iella ♥~ said...

tips berguna...thankz

jejalan ler kr blog sya...
http://fadthnwan.blogspot.com

saya_arief said...

nice tips..semua penting ni..
;D

nina syakina said...

bnest jgk cara tuhh... huhu... tips yg berguna nihh... thankss

kinghana said...

tenkiu ^^

http://kinghanablog.blogspot.com/

said...

jom singgah untuk dapatkan produk kecantikan dan accessories dari hujung rambut sampai hujung kaki dengan harga wholesale for one item di http://payunghitamputih.blogspot.com @ www.facebook.com/payunghitamputih