Friday, October 15, 2010

Titisan Air Mata Kebangaan Komanwel New Delhi 2010


Salam Kejayaan,
  Emmmm,macam mana.?Sukan Komanwel 2010 dah melabuhkan tirainya malam ni..Korang rasa bangga,sedih,tak puas hati lagi dengan kedudukan negara kita?terpulanglah kepada masing2,sebab tu hak korang…Tapi korang ada ke cerita di sebalik Sukan Komanwel 2010 di New Delhi ni?hehe..  apyzs ada ceritanya,Jom layan…

  Tahukah korang yang Sukan Komanwel di New Delhi ni telah menitiskan air mata apyzs..Hah.?Kenapa..?!Adakah disebabkan apyzs punya personal target untuk Sukan Komanwel ni tak tercapai or something else..?hehe,..Teruskan bermain dengan persoalan wahai pembacaku..

  Ok,dah!dah!Cukup…Tak yah nak berteka-teki lagi..Apyzs story ye sebab apa boleh terkeluarnya titisan air mata yang sudah lama tidak terkeluar dari kelopak mata apyzs ni…Ok,dah nak start story dah ni..,Baca betul2 ye.....


  Seperti biasa,setelah jarum jam tepat menunjukkan pukul 8 malam..Apyz sebagai seorang blogger apa lagi mula lah mencari isu2 dalam berita yang boleh dijadikan entry untuk my blog ni..Okeyh,setelah mencari punya mencari,satu pun tak melekat dalam otak apyzs ni..Jam dah pukul 9 malam,apa yang apyzs nak tulis dalam entry ni..?Kusut2..!!

  Then,apyzs terdengar pembaca berita tu bercakap pasal bingkisan dari Sukan Komanwel New Delhi 2010…Apa lagi,mata apyzs ni apyzs bukak seluas-luasnya dengan siap sedia pen dan kertas A4 kosong di tangan(Ye la nak catat fakta2 yang penting…)

   Tapi satu pun apyzs tak tulis..Entahlah tiba2 je apyzs tak terfikir pasal blog..Yang apyzs rasa time bingkisan tu ditayangkan,apyzs rasa terharu dan bangga dengan semangat dan pencapaian atlet kita berjuang untuk harumkan nama negara kita,MALAYSIA!..Time tu la air mata apyzs meleleh kat pipi…Memang terharu laa tengok diorang..Dalam time tu jugaklah apyzs rasa nak turut sama2  harumkan nama MALAYSIA dengan bersukan seperti atlet2 kita tu..

***Moga Negara kita MALAYSIA! lebih berjaya lagi di masa hadapan***
-MALAYSIA BOLEH!!-

4 comments:

Pensel Kontot said...

tulah tahniah buat semua atlet mesia...

:)

Hairil Rizal said...

Alangkah bagusnya kalau semangat itu ada di hati sanubari setiap rakyat Malaysia ini...

Hairil Rizal said...

Alangkah bagusnya kalau semangat itu ada di hati sanubari setiap rakyat Malaysia ini...

Pensel Kontot said...

tulah tahniah buat semua atlet mesia...

:)