Friday, January 21, 2011

Menganggur!!

kerja
Hye semua,idea pun dah kurang so apyzs nak citer kisah hidup apyzs la yer...
Ermmm,petang tadi time dalam perjalanan untuk pergi sembahyang jumaat,apyzs ada call member apyzs,Kacang namanya..Then,bila sembang2 terkeluar pulak soalan ko keje kat mana?pastu dye pun jawab laaa kan...Pastu pulak entah macam mana boleh pulak terkeluar "kejap lagi aku pergi kat tempat keje ko!lepak2",aduuhhh....dah janji kena pergi jugak laaa kan......


So,bila sampai jer kat masjid,jumpa member lagi,Fariqkh namanya..Apa lagi fikir2 balik takkan nak pergi sorang kat tempat keje kacang tu kan..Jadi apyzs pun ajaklah si fariqkh ni..Dye pulak on jer,dye cakap boleh cari keje sekali...Elok sangat laa tu,apyzs pun boleh try2 apply jugak..

Nampaknya,bila sesampai saja kitorang kat tempat keje si kacang ni,manager kat tempat keje dye pulak ada kat situ..Apa lagi,buat2 macam pekerja yang baik laa diorang ni..haha.

So,bila dah tak jadi melepak,apyzs ngan fariqkh ni pun pergi la pusing2 kat area situ nak try2 apply keje..Bila dah nak apply,Borang pun dah diambil...Si fariqkh ni pulak apa kena ngan dye pun apyzs tak tau...Dye tak nak apply...Ahhhhhh!! lantak laaa,aku tetap nak apply,aku bosan duk rumah.Hari2 buat benda yang sama..

Haha,tu la citer apyzs petang tadi...thankz kepada yang sudi membaca..huhu!!

2 comments:

toyolkiut said...

keje pe pis..

apyzs said...

TOYOLKIUT:
kira bulu kambing...haha!