Tuesday, October 19, 2010

Buffered Earning Pertama apyzs

Salam khabar gembira,
  Yeaahhh,haha..tu lah apa yang apyzs rasa sekarang ni...Ye la,sesampai je apyzs kat rumah apyzs terus login nuffnang,then terpapar la box buffered earning kat earning board apyzs...Memang tak disangka la kata orang..
Patutlah semalam iklan cornetto tu bermain je kat blog apyzs,rupanya dapat buffered earning..!

  Kalau nak diikutkan apyzs baru je dalam dunia blog ni..Kira2 dalam sebulan lebih camtu..Baru lagi kan.?untuk info jugak,blog ni diwujudkan pada tarikh yang amat unik bagiku,06/09/2010...Unik ker?haha..


  Ehmmmm,korang yang memasang impian untuk dapat buffered earning ni teruskanlah berusaha yer..Percayalah,nuffnang tak akan terlepas pandang blog korang...Nuffnang ni amat pemurah la orang kata..
Ni tips macam mana apyzs boleh dapat Buffered Earning tuh...Ni for Newbies macam apyzs ni je la yer..Yang otai2 blog tu mesti dah ada cara yang powernya tersendiri,betul tak..?

  1. Sentiasa update entri blog korang(bagi yang malas,forget it okay)
  2. Entri yang korang published tu mesti original(tak mau copy paste yer)
  3. Submit ticket kat nuffnang(tanyalah pihak nuffnang yang mana blog korang tu sesuai @ tidak untuk mendapat buffered earning)
  4. Sentiasa update survey kat blog manager dashboard(yang ni korang isi la sejujur-jujurnya)

Ok,tu je tips yang apyzs guna pakai untuk dapatkan Buffered Earning ni...
Ehmm,apyzs nak pesan jangan risau kita dapat ke tak dapat buffered earning tu,ingat tujuan asal kita,bukan berblog untuk duit,tapi untuk sekadar suka2..

18 comments:

Afiq Bukhari said...

congratz apyzs :)

efa said...

huhu..sokong...berblogging bkn utk dpt duit...saja suka2..mcm diary harian...bg sya la...xsgka plak ada buffered earning tu...huhuhu...mklumlah sya bru duk blogging2 ni :)

DaHLia said...

wahhh sangat bayi oke blog ni, Nuffnang dah bagi BE...
tahniah!!! upkan trafik :D

Fantastic Ajane said...

waaa...tahniah..FA punya blog lagi lama tp x pernah dpt BE lg..sedih..:(

currentlife2u said...

tahniah...selalu la dtg blog saya nnt dapat lagi byk BE..huhuhu
just kidding..

sue/allya/zalya said...

tahniah... =)

si biskut said...

aku punya BE dah lama tak check..aku suka biar macam tue jer.

Yui_Wani said...

Cornetto? Ais-krim! ^0^

Cik Liz a.k.a Leza said...

keep on bloging ya...chaiyok...hehe

toyolkiut said...

apis..
kite share r..
ok???
tahniah..

nur said...

tahniah2.. dapat BE dah.. apa rahsia setahun jagung?

ALL IN ONE

YatieOwner said...

hehe..taniah, aku tak dpt lg..harap² dpt mcm hang...^_~

CiK QiQi said...

Tahniah apyzs...qiqi pon baru dapat tadi...hehehe

fauzibest5 said...

ty apyzs.Ni memberi semangat kpd newbie mcm aku ni!Nice post!

mamawana said...

Dok pahe pahe...Gapo dio and guano nok dpat BE nih... nokneng pun dok maghi maghi ikle kat site ambo...dok napok pung...lebong

Fantastic Ajane said...

waaa...tahniah..FA punya blog lagi lama tp x pernah dpt BE lg..sedih..:(

DaHLia said...

wahhh sangat bayi oke blog ni, Nuffnang dah bagi BE...
tahniah!!! upkan trafik :D

Afiq Bukhari said...

congratz apyzs :)