Friday, October 1, 2010

Tips Pandai Cakap Orang Putih

  Emmmm,ok kali ni kita belajar cakap orang putih pulak nak?Bahasa orang putih ni kira penting jugak la pada masa sekarang ni…So,tak payah tunggu lagi,mulakan langkah korang hari ni..Ni tips-tips dalam bentuk gambar yang korang boleh pratikkan..

1-Tonton rancangan inggeris
  yang tak ada subtitles.
DSC00508
2-Baca suratkhabar orang putih je.
   Biar merangkak-rangkak dulu.
DSC00510
3-Speaking je selalu.
Tak kira di mana,dengan siapa
DSC00511
4-Atau,bertanya pada orang yang lebih tahu.
DSC00512
5-Satu hari belajar satu
   perkataan atau ayat.
DSC00513
6-Dengar lagu orang putih.
    Layan je walaupun tak faham.
DSC00531
7-Makan piza,spagetti….
  Kot-kot lidah jadi lembut.
DSC00534
8-Duduk je tempat orang putih..
   Jangan balik-balik….
DSC00538

Semua gambar kat atas tu aku copy je dalam majalah.Majalah apa apyzs tak tau sebab cover depan majalah tu dah koyak then,hilang ke mana pun apyzs tak tau….

Ok,selamat belajar u all….

7 comments:

BUNGA said...

hehehe.. gud idea la... :)

apyz's said...

thankz bunga..

Anonymous said...

tips yang menarik bro.

apyz's said...

emmm,ok try practice laaa ye anonymous..

apyz's said...

emmm,ok try practice laaa ye anonymous..

Anonymous said...

tips yang menarik bro.

apyz's said...

thankz bunga..