Sunday, November 7, 2010

Ketahui Jantina Laptop/Komputer Anda

laptop dan komputer


Hah..,korang jangan pelik pulak yer...laptop dan komputer pun ada jantina...
So,korang nak tahu tak jantina laptop/komputer yang selalu korang mengadap tiap2 hari tu? jantan ke betina....Betul ni korang nak tau?Serius? Betul? Nak tau bayar laa..hehe..Tak lah bergurau aje..Jangan marah ngan apyzs lak yer..
Nak tau step dia tekan link read more yer....

BUAT JER STEP2 KAT BAWAH NI :

1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad:CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).
    Save as =  i love you.vbs

3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u."

Cuba dengar btul2 suara "i love u" tu....suara lelaki ke perempuan?
Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu la sebaliknya....


P/s: Enjoy! boleh buat korang gelak tau.... saje nak korang segarkan mata2 yang kuyu dah tu...hehehe..

34 comments:

Zulfahmi Abidin said...

bende nie dah agak lame jgk kan?? ade lagi ke yg tak tawu.hehehe

Terkini: 1. Kaki Belit Depan Masjid 2. Gadis T-Shirt Bintang Terselit Kat Belog Ailyl Rozanna 3. Dibawah Paras Normal

apyzs said...

ZULFAHMI:
>>takpe mesti ada lagi orang yang tak tau..aku yakin...haha

Fariq said...

gua baru tau beb..
kuar sore pmpuan,,
tp cm pmpuan tua je,,
hilg slere aku,,

DzulChronicles said...

hehe, laptop aku betina le

Mohd Zulfikri said...

yeah.leptop gua gurl..haha

nadya e-man said...

bru thu lappy pun ada jantina...heeee~~~thnx for da info...

Naseemah Sharieff said...

erkk...ala laptop kite pompuan...tak beshhh!!! :(

FiNa said...

laptop aku bisu... huhu... cammane ni... ayokk... haha... bahagia bersama laptop bisu... hehehe

Ciao Annin-sama said...

Jantina PC ku LELAKI!!! Oh man!!!

ilydsm.shaheila said...

Ok! boy..haha

BeaN MorENo said...

gua punya jantan macho beb...

NURUL AMYLIZ said...

haha. lappy amy LELAKI. best2!! :)

peacemaker90 said...

waa...lappy aq pompuan la hahah..
menakjubkan..
patut la aq dok dating sllu ngan lappy aq..
hahaha..
thanks yer...

Lisa said...

yappp, baru tawu pasal bende nehh.

.hana. said...

pc sy nih betina hehe bosan la dengan perempuan, nak laki!! haha gatalnye nana! ;PPP

sayaDeyla said...

alaaaa. nak jantan. nak jantan. ;P

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said...

wahh..my lappy jantan macho laa..haha....padanla terpikat n 24 jm ngn die je..hahaha

miya said...

ohh... aku baru tau...

entri terbaru:
hutang menggunung nak tunjuk kaya
benci orang tikam belakang
kalau dah jodoh..

"My name is Akma, and I am not a terrorist" said...

yang nie dh lama dah buat....huhu...pmpn gitu lappy i....

AnWaRnAiM said...

da banyak org bt entry ni..tpi aq still malas nak bt..hehe

AnWaRnAiM said...

da banyak org bt entry ni..tpi aq still malas nak bt..hehe

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said...

wahh..my lappy jantan macho laa..haha....padanla terpikat n 24 jm ngn die je..hahaha

sayaDeyla said...

alaaaa. nak jantan. nak jantan. ;P

.hana. said...

pc sy nih betina hehe bosan la dengan perempuan, nak laki!! haha gatalnye nana! ;PPP

peacemaker90 said...

waa...lappy aq pompuan la hahah..
menakjubkan..
patut la aq dok dating sllu ngan lappy aq..
hahaha..
thanks yer...

NURUL AMYLIZ said...

haha. lappy amy LELAKI. best2!! :)

BeaN MorENo said...

gua punya jantan macho beb...

ilydsm.shaheila said...

Ok! boy..haha

Ciao Annin-sama said...

Jantina PC ku LELAKI!!! Oh man!!!

Naseemah Sharieff said...

erkk...ala laptop kite pompuan...tak beshhh!!! :(

Mohd Zulfikri said...

yeah.leptop gua gurl..haha

DzulChronicles said...

hehe, laptop aku betina le

Fariq said...

gua baru tau beb..
kuar sore pmpuan,,
tp cm pmpuan tua je,,
hilg slere aku,,

Zulfahmi Abidin said...

bende nie dah agak lame jgk kan?? ade lagi ke yg tak tawu.hehehe

Terkini: 1. Kaki Belit Depan Masjid 2. Gadis T-Shirt Bintang Terselit Kat Belog Ailyl Rozanna 3. Dibawah Paras Normal