Thursday, November 4, 2010

Pelajar Sekolah Dibenarkan Kahwin

image

Hahaha =)
  Bagi budak2 sekolah entri ni mesti paling menggembirakan korang kan…ahakz!!Ok,korang mesti nak tau mana apyzs dapat gambar ni kan?Camni,semalam apyzs ngah berchit-chat dalam facebook,then ada la member apyzs share pasal tajuk ni..apyzs apa lagi kan,otak asyik ingat pasal blog jer,terus la buat entri pasal Pelajar sekolah dibenarkan kahwin ni..Actually ingatkan nak published semalam tapi takut kekeringan idea punya pasal,entri ni apyzs tangguhkan la untuk di publishkan hari ni..

Agak2 korang....
Patut ker Pelajar sekolah dibenarkan kahwin?Tinggalkan pendapat korang dengan mengomen entri ni yer..hehe..Tapi bagi apyzs la kan,isu Pelajar sekolah dibenarkan kahwin ni ada baik dan buruknya..Tapi jugak,kalau kahwin time2 sekolah ni macam pelik jer..!!

Yang baiknyer:
-Kadar kes zina atau maksiat di kalangan pelajar2 sekolah dalam negara akan berkurangan.
-dapat mengelakkan daripada membuang masa,..Ye la tak payah dah nak keluar berdating kan..Hari2 jumpa kat rumah.
-dapat study sama2,.alalala sweetnya...
-Bawak baby masuk kelas sekali,kompem kena Penendang free!!

Yang buruknyer:
-Peratusan kes cerai akan meningkat..Almaklumlah kahwin muda la katakan,otak tu belum matang lagi..
-Sekolah2 akan bertukar menjadi tempat asuhan kanak2..
-Datang sekolah dalam keadaan yang tidak bermaya,penat,dan mengantuk akibat kena berjaga malam..

Hah,kat atas tu pendapat2 apyzs yang siaran langung dalam kepala otak apyzs nih..Bagi pendapat dalam kepala otak korang pulak yer..

24 comments:

PutraRocker said...

SOLEH kan diri insyaAllah yang SOLEHAH menanti der!o_O

Magrib said...

x bleh blah la.. saya sama sekali membantah! lebih bnyk buruk dari baik nye! betol x?? betol??

AISHA SAAD said...

mungkin lah kan ada kebaiakn.
tp nnti kan, anak2 di masa depan2 lagik tuh cm mn tah psychology dorangg.
parent muda normally bukan reti nau nak jaga anak2. kan?

Mr Ceym said...

x setuju...banyak benda keburukan dari kebaikan..

efa said...

ada keburukan..dan ada juga kebaikannya....sb kawin muda ni byk cabarannya...

Nancy Poh said...

Adei...boleh hidup ke kawin masa skolah ni??? myusah kan mak bapak ada la..tp kalau kena sponsor kawin, boleh gak..kabaikkannya, boleh beranak banyak2..

fndrocka said...

bak kata Aisha Saad..mungkinlah ada kebaiakn...

Omu Rice said...

nak kawen boleh...biar la bukan sekelas...hehehe...pastu biar la die sorang yg bertanggungjawab...kalau takat nak lepas nafsu,baik xpayah...salam perkenalan dari omu...

ema fatimah said...

urmm..strongly disagree! students should finish their studies first and after that can think about marriage..

:"♥Warnida:"♥ said...

hahhahaha agk lucu la dialog kat ats tu...mhhhhh tpi bnyk kebaikn nya dri keburukn kn...dosa pn tak bnyk....skng ni blm kawin dh mcm suami istri dh tgk...dh kluar dating sma2 nk blik kena cium tngn pp aduyaii baik kwin jer trus:p

AnWaRnAiM said...

x twu la bruk or baik..kalau kawin tak belajar kot! dgn byk hal lg nk beli itu ini..xde mse dpan..camna nk dpt job n kwal kluarge..

NURUL AMYLIZ said...

uii, kawen bukan mende maen maen kot. lagi la kalau budak sekolah. da la tak matang,.tak cukup makan garam lagi!

so, saye disagree ^^ sekian

Cik SHiNJU said...

hahaha...elok sgt la tu..
nt boleh bwk anak p kelas..tgh2 blajar boleh nyusukan anak,,
pastu bile bercerai mintak tuko kelas..hahaha :P

FiNa said...

Btol kata apyzs n komen2 diatas. macam tak stju. kalau kat kelas ada pasangan suami istri, susah la.... kalau gadoh, karang ade drama hindustan lak.

Cik Cyida said...

sangat tak setuju, apelaa.. ndk2 mane blh kawen..

hish2

Cik Cyida said...

sangat tak setuju, apelaa.. ndk2 mane blh kawen..

hish2

FiNa said...

Btol kata apyzs n komen2 diatas. macam tak stju. kalau kat kelas ada pasangan suami istri, susah la.... kalau gadoh, karang ade drama hindustan lak.

:"♥Warnida:"♥ said...

hahhahaha agk lucu la dialog kat ats tu...mhhhhh tpi bnyk kebaikn nya dri keburukn kn...dosa pn tak bnyk....skng ni blm kawin dh mcm suami istri dh tgk...dh kluar dating sma2 nk blik kena cium tngn pp aduyaii baik kwin jer trus:p

ema fatimah said...

urmm..strongly disagree! students should finish their studies first and after that can think about marriage..

fndrocka said...

bak kata Aisha Saad..mungkinlah ada kebaiakn...

Nancy Poh said...

Adei...boleh hidup ke kawin masa skolah ni??? myusah kan mak bapak ada la..tp kalau kena sponsor kawin, boleh gak..kabaikkannya, boleh beranak banyak2..

efa said...

ada keburukan..dan ada juga kebaikannya....sb kawin muda ni byk cabarannya...

AISHA SAAD said...

mungkin lah kan ada kebaiakn.
tp nnti kan, anak2 di masa depan2 lagik tuh cm mn tah psychology dorangg.
parent muda normally bukan reti nau nak jaga anak2. kan?

Magrib said...

x bleh blah la.. saya sama sekali membantah! lebih bnyk buruk dari baik nye! betol x?? betol??