Wednesday, November 3, 2010

Sebelum Nafas Terakhir

Salam ya pembaca semua,


Semalam apyzs menyelak-nyelak surat khabar Harian Metro(fevret tu)..Tuuuppp,terjumpa kisah yang agak menarik perhatian apyzs...So,apyzs fikir kalau kisah ni dah menarik perhatian apyzs,of course la dapat menarik perhatian korang jugak kan..Tunggu apa lagi,terus jer apyzs bikin entri ni,boleh share2 ngan korang semua..

Berdasarkan apa yang apyzs faham dalam kisah tu,..Ada satu pasangan ni,pasangan suami isteri yer..ermm,diorang ni pergi menoreh getah,Then pasangan tersebut diserang oleh geng2 lebah..Pergghhh,memang mengerikan..Ye la cuba korang bayangkan,bukannya satu dua ekor..Ni beribu-ribu ekor lebah..

Apa lagi pasangan suami isteri ni pun lari la..Dalam tengah lari tu ada orang bagi selimut kat diorang...Hah,ni yang apyzs nak highlightkan..Demi cinta dan sayang akan isterinya,si suami tersebut menyelimutkan isterinya...Dalam berlari dari serangan lebah2 tu,si suami terjatuh...
Then suami tu menyuruh isterinya terus berlari meninggalkannya..Kerana akur dengan perintah suaminya,isteri tersebut pun terus lari untuk menyelamatkan dirinya..

Setelah keadaan reda(lebah2 tu dah tak attack)..,Si isteri,pergi ke tempat kejadian untuk menyelamatkan suaminya,namun suaminya meninggal dunia dalam perjalanan ke hospital..

Itulah baru namanya cinta dan sayang.!!

P/s:
-Jom sedekahkan Al-Fatihah kepada si suami tersebut yer..
-Kepada isterinya,apyzs ucapkan takziah..

6 comments:

F33Z~Hafizah~cucuatokaji said...

ya allah..takutnye..ngeri kene gigit lebah..kesian diorang...alfatihah.. :(

amirah said...

sedihnyaaaa...waaaa...seorg suami berkorban buat sang isteri.nak suami mcm tu

y@n@ M!B said...

ni br betul kasih syg sejati..=)

ct noarizah said...

Takziah kpd isteri....syg betul si suami kpd isterinya hgga terkorban nyawa.

ct noarizah said...

Takziah kpd isteri....syg betul si suami kpd isterinya hgga terkorban nyawa.

y@n@ M!B said...

ni br betul kasih syg sejati..=)