Wednesday, January 26, 2011

Laptop itu impianku..!


Akhirnya,impian apyzs dari form 2 lagi dah tercapai jugak...Apa impian tu?Macam ni citernya,masa apyzs form 1 dulu,apyzs bersekolah di Kedah,nama sekolah rahsia la yer,hehe! apyzs pun tak tau yang apyzs dapat biasiswa,maklum laa time tu blur2 lagi..

Nak dijadikan cerita,Form 2 apyzs berpindah ke selangor,so duit biasiswa yang apyzs dapat tu tiap2 bulan masyuuukkk tanpa pengetahuan apyzs..

Lepas tu,masa Form 5 lepas exam jer biasa laa kan,borinkkkk!!So apa lagi facebook je la memanjang..Tiba2 ada satu hari tu entah macam mana cikgu dari sekolah lama apyzs dari kedah tu boleh lak add apyzs dalam facebook.....
Apyzs memang tak kenal langsung dah cikgu tu...Tiba2 pulak cikgu tu tanye...
CIKGU: Salam,awak ni Hafizuddin kan?pernah sekolah kat sekolah sekian2 kan..?dapat biasiswa kan?
APYZS: Salam.yer saya Hafizuddin,pernah sekolah kat sekolah sekian2 tu masa Form 1...Pasal biasiswa tu    
              tak tau la dapat ke tak cikgu....
CIKGU: Betul la tu,awak pernah dapat biasiswa...datang laa ambil buku...Duit pun banyak ni,Tak mau bagi
              kat saya..hehe!
APYZS: Okey cikgu nanti saya pergi ambil buku tu..
CIKGU: Ok..

Lepas pada tu,Hari Ahad minggu lepas apyzs pun balik laa kampung,sebab tu la blog tak berupdate...Dah balik tu apa lagi terus pergi jumpa then settle!!Duit masyyuuuukkk!Dah duit masyukkk apa lagi,takkan nak tunggu,balik selangor balik laaa kan...

Then,semalam apyzs buat keputusan nak beli laptop,impian apyzs lama tu...Then pilih2 punya pilih,akhirnya apyzs pilih laptop Lenovo intel core i5...memang gempak laaa..!!

1 comment:

sdoboy98 said...

apit x pa laa...aku nii...bila taon nak dapat komp...ish2..frust...

"(Amirul Mukminin),CouSinS"