Saturday, February 5, 2011

Trafik Beribu Dari Blogwalking

blogwalking
Hye semua,Trafik beribu dari blogwalking….Aku nak tanya sikit ngan blogger2 semua..Tak kira baru or lama..Korang bangga ke kalau trafik korang beribu-ribu tiap2 hari..?Huh,tak yah laa jawab,aku tau mesti bangga abis punye kan..

Tapi,kalau aku tanya macam ni pulak..Apa jawapan korang? Korang bangga ke kalau trafik korang beribu-ribu tiap2 hari hasil dari blogwalking..?Yang ni aku tak leh nak teka,sebab yang ni ada dua jawapan,bangga dan tak..

Bagi aku,trafik dari blogwalking ni amatlah tidak membanggakan…Korang nak tau nape aku cakap camtu..?

  • Traffik yang korang dapat tu tak berkekalan,kalau korang rajin blogwalking,maka tinggi la trafik korang..Tapi kalau tak rajin?
  • Korang tak ada readers yang setia.
  • Memenatkan..Ye la kena gi blog orang bukak satu2…Tapi dah ade software auto blogwalking sekarang ni,tapi tu dah kira menipu dah…
  • Entri korang tak dibaca…Jadi apa guna korang tulis..
  • Korang akan dikenali ramai tapi,bukan hasil dari penulisan..

Hah,camna? Nak lagi berblogwalking..?Ikut suka ati la,tu blog korang kan..Okeyh,pendapat aku korang dah baca,aku pun nak tau jugak pendapat2 readers blog aku ni,tinggalkan kat ruangan comments yah…

7 comments:

yuiameera said...

betul..rasa sedih je bila kita tulis tp xda org hargai..

cascd said...

Izinkan hamba bersuara..ehem2..biasanya, traffik dari blogwalking ni kualiti rendah. Seeloknya traffik terbaik adalah dari SEO, organik, dan direct traffik.
Jika dirct pun, at least tinggalkan komen pada entri terbaru..baru google lebih sayang url kita... :-)

toyolkiut said...

memang tepat bagai d kata..

mr_mrs mikko said...

konsep aku BW bukan just say hi and bye..
1st : komen entry, then kalo aku intrest ngan blog tuh, follow..
pastu sapa yg ada update baru tu lah aku suka bka..
hihih..

chairooL ruLez said...

tepok dade, tanye slera bog owner...bro, walaupon ko ade ciplak sikit nape aku kan tang part a"pyzc" tu tp gua xde hal bro...kadang2 penulisan ko ni agk bagus gak..tapi part software auto blogwalking tu, memang la tak ley bla..sape la manusia durjana yg develope software tu..heeee

Shahril @ eddy_duyung said...

Salam..bagus topic nie..kalau nak suruh orang baca entry kita,mesti lah ada isi yang bagus,kalau nak cari isi yang bagus mestilah isi yang berguna pada kehidupan maya ini..jadi samada blogwalking atau tak..traffic tetap bertambah sebab tiap2 hari orang akan search kat search engine..klu isi kita bagus automatik orang akan bukak walaupon kita takde blogwalking..blogwalking pakai software??pakailah kalau suka..dan menipu diri sendiri..orang mcm ni jenis syok sendiri..suka puji diri sendiri..dan terlebih suka bila ada org puji dia walaupon org yg puji tu cuma lah menyindir dia...tapi jenis tak sedar diri..so fikir-fikirlah...tak susah pon nak up traffic..letaklah content yang ikhlas dan mampu menarik ramai pembaca atau pengguna..nak copy paste??pun boleh asalkan anda tau nak guna apa yang anda copy tu..jgn nnt bila org tanya balik dah terkebil2 nak jawab...ok thats my review so far..thx blog owner for publish my review here..

Nor AFI Zah said...

Nice topic... btol la klu traffic tgi tpi xde readers pn x gune... Baik la traffic x tgi tp still de org yg bace...
Pape pn thumbs up... 1st tym dtg cni... =)