Thursday, October 28, 2010

Tutorial Submit Ticket Kepada Nuffnang


Salam Blogger,
Hai semua..,Entri kali ni tak nak buat mukadimah dah,just terus straight to the point(suka betul apyzs ayat ni,hehe)..Apyzs buat entri ni sebab ada orang tanya apyzs "Macam mana nak submit ticket kat nuffnang"..?Siapakah orang tersebut..?,korang usha la sendiri,gambar kat sebelah jer..

Ok,apyzs bagi step by point la yer,sebab senang sikit nak faham nanti...
Step2nya adalah....

1- Login kat Nuffnang dulu
2- Klik Button "contact us" kat header Nuffnang(tengok gambar kat bawah)


3- Then,kat form create new ticket tu,pilih"Blogger Enquiries/Suggestions dan klik Next
4- Isikan fom ticket tu(tengok gambar kat bawah) dan klik Next




5- Confirmation message akan diterima
6- Email dari Nuffnang akan diterima,
7- Klik link dalam email tersebut untuk check ticket yang telah disubmit tu sudah di reply atau sebaliknya.
(Pihak Nuffnang akan reply ticket tersebut dalam masa 3 hari)


P/s: 
-Siap jugak akhirnya tutorial ni, Azlin Zain kalau rajin wat la review for my blog yer..Hehe,tiada paksaan..
-Esok birthday apyzs,apyzs nak sediakan Ruangan "G-Gift U-Get".
-Esok juga apyzs akan umumkan Pemenang "Contest Pantun Birthday apyzs"

9 comments:

efa said...

dah submit tak bleh pon sobsob :(

apyzs said...

EFA:
>>Apa yang tak boleh?

shark said...

tiket ni untuk apa yer?

apyzs said...

SHARK:
>>tiket ni untuk tanya kat nuffnang sama ada sesebuah blog tersebut layak atau tidak untuk mendapat Buffered Earning.

Akma Azlin said...

Salam.nanti akak try apiz ye..
by the way...happy birthday dik oooi!!!!!!!!!!!!!

efa said...

bila nk submit tu tak bleh la...

apyzs said...

EFA:
>>tak boleh??
tak boleh submit kat part mana?

apyzs said...

EFA:
>>tak boleh??
tak boleh submit kat part mana?

efa said...

bila nk submit tu tak bleh la...