Saturday, November 6, 2010

Share Entri Blog


Semalam,apyzs geledah blog.ariff nak belajar seo kononnya..Ok,share entri blog ni kira macam sebagai test entri la..hehe.Tak tau la jadi ke tak..Kalau tak jadi jangan gelak pulak yer,apyzs baru nak belajar,korang lain la,dah expert pasal seo ni.

Berdasarkan apa yang apyzs faham,menggunakan teknik-teknik seo ni memang dapat tingkatkan traffk blog..Sebenarnya entri ni bukannya apyzs nak cerita pasal seo yer,maklumlah seperti apyzs kata tadi,apyzs masih baru belajar..!So,tak layak la untuk mengajar..

Ni hah tujuan sebenar entri bertajuk Share entri blog ni ditulis.....
Tujuannya adalah untuk mempromosikan page facebook apyzs,yang mana lebih dikenali sebagai "apyzs ActiveBlogger"..Nak tau lebih detail pasal page ni,baca entri Alternatif Facebook Jadi Pilihan...Setelah korang like page apyzs tu,korang boleh la share entri-entri terbaru blog korang,.Korang tau apa kelebihan share entri blog korang tu..?Kelebihannya memang macam-macam,Tapi apyzs nak bagitau antara kelebihannya sahaja...Kelebihan yang selebihnya tu,korang akan tau sendiri bila korang dah share entri blog korang tu nanti.

Antara kelebihan share entri blog di page apyzs:
-Of course yang pertama,traffik blog meningkat..
-Dapat membaca apa yang di share oleh blogger-blogger lain.Contohnya isu semasa,korang akan dapat tau tentang sesuatu isu tersebut terlebih dahulu..
-Jika entri korang tu apyzs rasa menarik perhatian apyzs dan mendapat komen dan like paling banyak dalam masa seminggu,apyzs akan berusaha untuk menaikkan traffik pasal entri tersebut dalam blog korang..

Hah,macam mana..Nak like tak?Kalau nak like page apyzs ActiveBlogger ni ada 2 cara,korang pilih la salah satu yer..
1-Klik link ni http://www.facebook.com/apyzsActiveBlogger
2-Search "apyzs ActiveBlogger" kat facebook


P/s:Harap2 ramai yang akan like dan share entri2 blog korang dalam page apyzs ni,Amin..

11 comments:

Mr Ceym said...

thnx for sharing apysz

Lisa said...

menarekkkkkkkkkk! huahua. Lisa dahh smpaii siniiii!

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said...

thanx for sharing..
nanti kalau dh activate fb, i go there ye :)

BeaN MorENo said...

nice tips

AnWaRnAiM said...

salam bro..
http://facebook.com/username
pergi situ kalau nak shortkan url fan blog bro ni.. nampak lebih kacak :)

efa said...

dah like dh fb apyzsactiveblogger tu :)

L@n@ a.k.a Mak Budak said...

wah .. suke2 .. sekrng jugak mak gi terjah ..

L@n@ a.k.a Mak Budak said...

wah .. suke2 .. sekrng jugak mak gi terjah ..

BeaN MorENo said...

nice tips

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said...

thanx for sharing..
nanti kalau dh activate fb, i go there ye :)

Mr Ceym said...

thnx for sharing apysz